Ad-Nieuws

ZVH blijft koel na ophef en ‘dubbel punt’ Niels de Vries

5 uur 4 minuten ago
Hoewel de eindstand in de degradatiepoule er eigenlijk niet toe doet, wil RECO/ZVH graag de vijfde plek bemachtigen. Het zou een klein sportief succes betekenen voor de Zevenhuizense eredivisionist. Met een 3-1 zege op Taurus werd de eerste stap gezet.

Kapotte brandweerwagen bij schoorsteenbrand Gouda

8 uur 48 minuten ago
De brandweer heeft rond twaalf uur een brand geblust die was ontstaan in een schoorsteen van een woning aan de Von Suttnerstraat in Gouda. Tijdens het blussen bleek een van de brandweerwagens echter niet te werken.

Er is nog altijd hoop op wat voetbalduels voor de zomer: ‘Geen lid om te lummelen’

10 uur 5 minuten ago
Door de reguliere competities is reeds een streep gezet. Clubs hoopten lange tijd in alternatieve competities toch nog wat wedstrijden te spelen dit seizoen, maar de tijd begint te dringen. Vrijdag maakte de KNVB de speeldagen voor de Regio Cup bekend, maar tal van clubs zetten ook eigen competities op. Hoewel het al april is en de zomerstop nadert, hebben enkele voetballers en trainers nog goede hoop op het spelen van enkele duels voor de zomer.

Gouds ziekenhuis ‘heel blij’ met extra vaccins

12 uur 55 minuten ago
Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is ‘heel blij’ met de extra coronavaccins voor het zorgpersoneel. GHZ-directeur Lodewijk de Beukelaar hield hiervoor afgelopen week een pleidooi in AD Groene Hart en de toezegging van coronaminister Hugo de Jonge kwam gisteravond.

Hoeveel geld heeft Gouda over voor een ‘Thuis van de Stad’?

13 uur 32 minuten ago
Wat gaan we doen met het stadhuis op de Markt? De huurder kan het financieel niet langer bolwerken op een van Nederlands mooiste trouwlocaties. Opgewekt kondigde de gemeente Gouda aan een nieuwe exploitant te zoeken. Een volgende huurder die het stokje overneemt, zo simpel gaat het vast niet.

Tekenaar Jasper steekt iconische schoolplaat ‘In sloot en plas’ in een nieuw jasje: ‘Ik hoop mensen te verwonderen’

1 dag 6 uur ago
Een kikker met dril, een gele plomp en een ringslang die zich om een tak slingert. Generaties Nederlanders zijn opgegroeid met de schoolplaat ‘In Sloot en Plas’ van de Amsterdamse schilder en tekenaar Marinus Adrianus Koekkoek (1873–1944). Zo’n ouderwetse boerensloot is in 2021 het streefbeeld van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.
Gecontroleerd
1 uur 29 minuten ago
AD-Nieuws
AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
Abonneer op AD-Nieuws-feed